Warning: array_intersect(): Argument #2 is not an array in /home/lipton/domains/lipton.co.ir/public_html/wp-content/plugins/taxonomy-terms-order/include/addons.php on line 42 Warning: array_intersect(): Argument #2 is not an array in /home/lipton/domains/lipton.co.ir/public_html/wp-content/plugins/taxonomy-terms-order/include/addons.php on line 42 چای نوشابه سلامتی | لیپتون

چای نوشابه سلامتی

چای نوشابه سلامتی
۱۳۹۴-۱۲-۱۱ makhgari
7 نوشیدنی که به جای نوشابه میتوان استفاده کرد

درختچه چاي که در حدود ۵ هزار سال قبل در چين شناخته و مصرف مي شد، امروزه در اغلب كشورهاي آسيایی كه براي چاي اقليم مناسبي باشند،كاشته مي شود. چاي را در قرن سيزدهم ميلادي براي اولين بار ماركوپولو جهانگرد ونيزي به اروپا وارد كرد و مدت ها به علت گراني و كمياب بودن آن فقط مورد مصرف طبقات بالاي جامعه اوپا و درباريان بوده است. از اوايل قرن هجدهم هلندي ها و انگليسي ها از طريق كمپاني معروف هند ورود چاي را به اروپا آغاز كردند. تا قبل از قرن حاظر در ايران چاي كاشته نمي شد و از خارج وارد مي گرديد، در اوايل قرن حاضر تخم چاي را كاشف السلطنه از چين به ايران آورد و در سواحل درياي خزر كه داراي خاك غير آهكي است و از نظر خاك و تا اندازه اي درجه حرارت مناسب چاي مي باشد کشت شد. گياه چاي درختچه يا درخت كوچكي است كه داراي برگ هاي هميشه سبز به رنگ سبز تيره مايل به سياه است، ارتفاع آن تا ۲ متر و در خاك ها و مناطق مناسب تا ۷ متر نيز مي رسد. برگ هاي آن بيضي نوك تيز است كه با دمبرگ به ساقه چاي متصل مي شود.

از نظر آب و هوا درختچه ی چاي مناطق خيلي گرم و مرطوب را دوست دارد و در مناطقي نزديك به استوا مانند جاوه و سيلان كه گرم و مرطوب است، رشد چاي بسيار خوب است. تخم چای درجه حرارت كمتر از صفر درجه سانتي گراد را تحمل نمي كند و رشد آن متوقف مي شود. محصول چاي مربوط به مزارع چايكاري در ارتفاع كم و هم سطح دريا، داراي كيفيت بالايي نيست و چاي با كيفيت عالي در ارتفاعات ۲۰۰۰-۱۵۰۰ متري اين مناطق به دست مي آيد. براي اينكه چيدن برگ چاي به سهولت انجام گيرد با هرس كردن درختچه چاي مانع از آن مي شوند كه ارتفاع آن از حد دسترسي خارج شود.

از نظر تركيبات شيميايي ،كيفيت مخصوص چاي به عناون يك نوشيدني دلپذير ، مربوط به كافئين يا تئين چند پولي فنول و اسانس در آن است .در برگ هاي آن كاروتن ، رايبوفلاوين ، نيكوتي نيك اسيد و پانتوتنيك اسيد، اسكوربيك اسيد، ماليك اسيد،اكساليك اسيد ،كمپفروك اسيد و فلوئورايد وجود دارد.
برگ هاي تازه بهاره چاي در حدود ۰۱۴/۰ درصد و برگ هاي تازه تابستانه چاي در حدود ۰۰۷/۰ درصد اسانس دارد. وجود كزانتين و تئوفيلين و آدنين در برگ چاي موجب آن مي شود كه در صورت زیاده روی در خوردن چاي عوارضي به نام تئيسم ايجاد شود. دم كرده چاي منبع غني از فلوئورايد است. دم كرده اي که از برگ هاي چاي و جوانه هاي آن تهيه مي شود، تقویت کننده ی معده، ضد تشنج و معرق ،تقويت كننده اعصاب، نرم كننده سينه و مدر ،آرامبخش ،كمك كننده به هاضمه و ضد اسهال خوني مي باشد و محرك قلب و مغز است. طبق آنچه در pen ts kang Mu  آمده است چاي صاف كننده صدا، درخشان كننده چشم مي باشد. فعاليت هاي مغري و فكري را كمك مي كند و آن را تقويت مي نمايد و نفخ را از بين مي برد و درجه حرارت بدن را تنضيم مي كند. دم كرده چاي براي شست و شوي چشم به عنوان محلول ضد عفوني كننده مفيد است. چاي طبق نظر حكماي طب سنتي از نظر طبيعت گرم و خشك است و از نظر خواص، مقوي روح و فكر است. گرفتگي ها و انسدادهای عروق را رفع کرده و اخلاط را تنظیم می کند. سردرد را تسكين مي دهد و عطش كاذب را رفع مي كند. صاف كننده خون و درخشان كننده رنگ چهره مي باشد و براي  بيماري هاي قلب و تنگی نفس و رفع افسردگی ،يرقان ، بواسير و بند آمدن مكرر ادرار مفید است.